Alle informatie

Het doel van onderstaande informatie is om u een kort maar helder beeld te geven over de belangrijkste zaken die zich voordoen bij aankoop van een woning aan de Costa Blanca en met de vaste kosten waar u voor en na aankoop mee te maken krijgt.
Ook besteden we aandacht aan het afsluiten van een hypotheek in Spanje en met welke belastingen u te maken krijgt als de woning uw eigendom is.
Verder kunt u meer lezen over onze werkwijze en wat we voor u kunnen betekenen.

Al met al de moeite waard om eens rustig door te nemen!
Veel leesplezier, Ad Reehorst

Koopinformatie

Spanje is lid van de Europese Unie en beschikt over een veilig rechtssysteem op het gebied van het vastgoed- en kadasterrecht.
Met de hulp van een gekwalificeerd adviseur is de verwerving van vastgoed juridisch veilig en zijn er vrijwel geen risico’s aan verbonden.

Het koopproces in Spanje verschilt in een aantal opzichten wezenlijk van Nederland.
Zo bestaat er in Spanje, veelal bij nieuwbouw de mogelijkheid tot het nemen van een reservering. Om de overeenkomst rechtsgeldig te laten zijn moet er een reserveringsbedrag betaald worden. Dit reserveringsbedrag bedraagt in de meeste gevallen één tot twee procent van de koopsom. Vaak is de koopovereenkomst een combinatie van een reserveringsdocument en een koopovereenkomst.
Dit betekent dat indien u deze uitoefent en de eerste betaaltermijn zoals vermeld in de overeenkomst voldoet, de reservering automatisch over zal gaan naar een definitieve koopovereenkomst.
Met de afsluiting van een schriftelijke privé koopovereenkomst wordt gewoonlijk een voorschot van 10% van de totaalprijs overeengekomen, dat later met de resterende betaling aan de notaris verrekend wordt. Dan gaat het eigendomsrecht over naar de koper. Lees meer

Werkwijze

Bent u op zoek naar een lekker ruim en modern appartement aan zee of een design villa met spectaculair zeezicht en voorzien van alle luxe in en rond uw huis.
Kiest u voor een landelijk gelegen finca in het groene achterland met veel grond en privacy of dat supermooie landhuis dat misschien maar één keer te koop komt voor zo’n interessante prijs!

Blancahomes heeft een selectie van diverse woningtypes op de website staan die u zeker zal verrassen.
De Costa Blanca heeft een totale lengte van ruim 200 kilometer langs de Middellandse Zee en heeft een diversiteit aan interessante plaatsen, zowel aan de kust als in het achterland, allemaal met hun eigen karakter van Denia tot Orihuela Costa.

We adviseren u met plezier ons aanbod te bekijken en interessante woningen eventueel op te slaan onder favorieten op deze website. Lees meer

Hypotheek

Wellicht heeft u een hypotheek nodig als u een huis wilt kopen in Spanje.

Er zijn diverse opties om een woning in Spanje te financieren:
  • - U kunt het onroerend goed uit eigen middelen financieren.
  • - U kunt een tweede hypotheek op uw Nederlandse woning afsluiten, mits er voldoende overwaarde is.
  • - U kunt een hypotheek aanvragen bij een Spaanse bank.

Lees meer

Belastingen

Hieronder volgt een beknopte opsomming van de belangrijkste belastingen en heffingen.

Inkomstenbelasting niet residenten (mensen zonder Spaanse verblijfsvergunning).

De koop van bestaand of nieuwbouw onroerend goed in Spanje heeft een aantal financiële consequenties voor u als (niet) resident in Spanje.
De Spaanse fiscus belast buitenlandse huizenbezitters met een soort 'huurwaardeforfait'.
Over 2% van de kadasterwaarde is men ca. 19% belasting schuldig.
Als u het huis verhuurt, moet u over de huurinkomsten 25% belasting betalen, al zijn dan diverse kosten aftrekbaar.
Over de periode dat het huis niet verhuurd was, betaalt u proportioneel het huurwaardeforfait.
Lees meer


Contact opnemen